Кошик
1128 відгуків
+380 (50) 624-63-30
+380 (96) 068-24-34
+380 (50) 743-08-08
вул. Роднікова 86, Кропивницький, Україна
Кошик
Green-estate

Як і в чому краще зберігати овочі

Як і в чому краще зберігати овочі

Виростили багатий урожай? Відмінно, але це тільки половина справи, тепер головне - забезпечити йому правильні умови зберігання. Сітка для овочів, ящик, мішок – щорічно кожен городник бажає знайти оптимальний варіант.

 

Як зберігати овочі правильно?

 

зберігання овочів в сітці

 

Після збору овочів і фруктів дане питання постає перед кожним дрібним огородником і великим фермером, адже на їх вирощування було витрачено багато зусиль і так хочеться насолодитися плодами своєї праці взимку. Вибравши правильну тару, забезпечивши оптимальний температурний режим і вологість, можна домогтися тривалого зберігання, при цьому залишити як можна довше смак і властивості продуктів.

 

Коренеплоди

 

Сітка для картоплі

 

Приміщення, в якому планується розмістити картоплю, моркву, буряк, повинно бути ретельно прибраним, продезинфицированным і просушеним. Перед тим, як помістити коренеплоди в льох, їх потрібно підготувати. Плоди після грядки просушіть, потім огляньте і переберіть, відклавши деформовані, гнилі або з хворобами. Далі овочі треба засипати в сітки для картоплі.

Розміщувати тару краще на піддони висотою приблизно 10-20 см і 5-10 см від стіни. Щоб плоди не запітніли, їх накривають великими дерев'яними тирсою.

 

Капуста

 

сітка для капусти

 

Кращий температурний режим для капусти складає -1 ° С - +1ºС. Перед розміщенням капусти в льох або в ін. підходяще місце верхні листки потрібно обірвати, так як під ними часто знаходяться шкідники. Також перед закладкою капусту краще підсушити кілька годин на протязі. Після цього качани укладають в сітки овочеві і підвішують до стелі, розміщуючи їх в тому положенні, як вони й росли. Капусту можна розташувати і на полицях, обернувши кожен качан газетою і помістивши в пакет з целофану.

 

Цибулю і часник

 

сітка для цибулі та часнику

 

Цибулю і часник повинні перебувати в теплому місці, оптимальна температура – +18 ° С - +25ОС. Перед зберіганням їх потрібно переглянути, відібравши гнилі або пошкоджені. В першу чергу використовуйте цибулю з невисохлою шийкою або з невеликою кількістю лушпиння. Поміщають цибулю і часник в сітки або в ящики ємкістю до 20 кг

 

Овочева сітка – практично і недорого

 

кольорові овочеві сітки

 

Овочева сітка давно стала альтернативою звичним нам мішків або ящиків. Вона «виграє» за рахунок низької ціни, зручності використання і міцності. Дана тара зручна у використанні, підходить для будь-яких овочів. Використовується сітка не тільки в домашніх господарствах, вона незамінна для підприємців, що реалізують овочі та фрукти, так як надає товарний вид товару, компактно фасує вміст. Сітка не перешкоджає вільному проникненню повітря, овочі не пріє, що також сприятливо позначається на зберіганні продукції. Якщо коренеплід фасується з залишками землі, бруд швидко висихає і обсипається.

Переносити сітки дуже просто, а якщо користуватися їй акуратно, можна застосовувати повторно. Саме тому багато міняють ящики чи мішки на дану тару.

Секта-мішок має зручні зав'язки, її виготовляють з м'яких волокон. Матеріал екологічно чистий, не має шкідливого впливу на харчові продукти.

 

7 порад по зберіганню овочів і фруктів

 

зберігання овочів і фруктів у сітки

 

Щоб забезпечити збереження і довговічність мешканцям вашого столу, слід дотримуватися простих рекомендацій:

  • Якщо фрукти або овочі періодично піддаються процесу гниття, можливо ви вибрали неправильний сусідство. Не зберігайте поруч картоплю, часник, цибулю і гарбуз.
  • Ретельно оглядайте всі місця на наявність цвілі. Вона має властивість швидко поширюватися і може заразити все навколо, ушкоджуючи навіть самі свіжі плоди.
  • Якщо з грядки зібрані злегка недоспілі овочі, не поспішайте фасувати їх у сітки і опускати в підвал або темне місце. Дайте їм можливість самостійно дозріти, тільки після цього переносите в місце для зберігання.
  • Морква або буряк при розміщенні поруч з перцем або помідорами надає гіркий смак коренеплодів, їх потрібно тримати на відстані один від одного.
  • Мийте плоди тільки перед споживанням, якщо зробити це заздалегідь – вони швидше псуються.
  • Зовнішній вигляд плоду може розповісти багато про що – невеликі пошкодження, деформації, нерівності на поверхні повинні стати сигналом того, що овоч потрібно спожити або викинути.
  • Хранениие овочів і фруктів повинно здійснюватися роздільно, так як деякі з них виділяють етилен – речовину, що прискорює процес дозрівання, який надалі перетворюється в гниття.

Щоб скоротити витрати на упаковку, при цьому продовжити термін зберігання продукції, вибирайте міцну і екологічно чисту тару. Наш інтернет магазин товарів для дому Green-estate.com.ua пропонує сітки різних кольорів і розмірів, які підійдуть і для домашнього господарства, і великим фермерським підприємствам, агрокомплексам.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner